Veel enthousiaste reacties na speeddate-avontuur

Woensdagmiddag 9 januari 2019. Daar sta je dan. Midden in de Plaza, het activiteitenmiddelpunt van onze locatie Crabbehoff, met je collega’s van de afdeling Somatiek. Met vijf teams van twee personen klaar om onze ‘dates’ te ontvangen. We hadden mooie mixteams samengesteld van voedingsassistenten, teamleiders, een P&O adviseur en de manager. Kortom, wij waren er klaar voor!

Bijzondere gesprekken
Op de vacature gastvrouw/-heer voor de afdeling Somatiek is vol enthousiasme gereageerd. Bijna 50 gedreven kandidaten kwamen op de speeddate. Een bijzondere manier om zo kennis te maken met mogelijk toekomstige collega’s. Iedere kandidaat kreeg tien minuten om zichzelf te presenteren. Deze vacature is ontstaan uit de extra gelden die ter beschikking zijn gesteld aan de verpleeghuizen. Zo kunnen wij nog meer zichtbare aandacht besteden aan onze bewoners.

Gastvrouw/-heer, werken in the spotlight
De (nieuwe) functie van gastvrouw/-heer is heel waardevol voor de bewoners. Zij organiseren alles rondom eten en drinken binnen de eigen wooneenheid. Ze vragen de bewoners wat zij willen eten, maken menu’s, bestellen, bereiden en beheren het budget. Zij zorgen voor een huiselijke sfeer, volledig afgestemd op de wensen van de bewoners. Want wonen en welzijn staat voorop. Ze geven aandacht aan de bewoners en hun hobby’s en interesses. Daarnaast zijn zij zichtbaar aanspreekpunt voor bewoners, familie en bezoekers. Dit werken in de spotlight hebben we ook voor het speeddaten gebruikt: gesprekken in de spotlight.

Het resultaat?
Naast 47 leuke speeddates, veel positieve reacties en een hele leuke middag voor kandidaten én medewerkers zijn maar liefst 24 gastvrouwen/-heren uitgenodigd voor een vervolggesprek. Deze tweede ronde, eveneens in teams van een leidinggevende met dezelfde voedingsassistenten, vond donderdagmiddag 17 januari plaats. Uiteindelijk heeft het speeddateavontuur vijftien nieuwe collega’s opgeleverd die bijna allemaal in februari starten. En met nog twee gesprekken te gaan kijken wij terug op een geslaagd avontuur.

Meer nieuws