“Revalideren is hard werken. Professionals waar je op kunt rekenen zijn goud waard!”

RevalidatieZorg Dordrecht

Onder de nieuwe naam RevalidatieZorg Dordrecht, bieden we revalidatie op de locaties Crabbehoff en Albert Schweitzerplaats. In de praktijkruimte binnen woon-zorgcentrum Dubbelmonde werken we samen met fysiotherapiepraktijk Vitaliz.

Logo_RevalidatieZorg Dordrecht_20161122

Het behandelen en begeleiden van mensen die meerdere chronische aandoeningen tegelijk hebben, is uitgegroeid tot een specialisme. Onze multidisciplinaire behandelteams hebben veel kennis van centraal neurologische aandoeningen zoals een beroerte (CVA), MS en Parkinson.

Herwinnen van uw zelfstandigheid
De behandeling is altijd afgestemd op uw hulpvraag en gericht op het herwinnen van uw zelfstandigheid. Tijdens uw verblijf beschikt u over een eenpersoonsappartement met kitchenette en eigen sanitair. Perfect afgestemd op de gewenste revalidatiedoelen met mogelijkheden tot verrichten van huishoudelijke taken, bereiden van maaltijden en afwassen.

Poliklinische revalidatie
Na ontslag uit het ziekenhuis thuis nog behandeling nodig? Dan spreken we over poliklinische revalidatie: voorzetting van fysiotherapie, ergotherapie, dieetadvisering, logopedie, psychologie of deelname aan een bewegingsgroep. Meestal gebeurt dat in de oefenruimtes binnen onze behandelcentra. Behandeling aan huis is in Dordrecht ook mogelijk.

Zorggroep Crabbehoff maakt deel uit van de CVA-ketenzorg. In februari 2017 is een nieuw keurmerk voor CVA-ketenzorg als eerste toegekend in onze regio. Daarnaast is Zorggroep Crabbehoff een onderdeel van zorgketen orthopedie van Stichting DrechtZorg. We zijn aangesloten bij landelijke en regionale netwerken zoals ParkinsonNET en het MS netwerk Drechtsteden e.o

Extra faciliteiten
In behandelcentrum Crabbehoff zijn, naast twee huisartspraktijken, een Internos Thuiszorg wijkkantoor en een bloedafnamepunt van Resultlab gevestigd.

Op verhaal komen
Er zijn momenten dat u wel eens behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek, maar dat kan of wil u niet altijd met uw kinderen, partner of een kennis doen. U kunt in zo’n geval een beroep doen op het team geestelijke verzorging. Klik hier voor meer informatie.

Hoe maakt u een afspraak?

Via secretariaat behandelcentra

T: (078) 652 87 03
F: (078) 652 88 28
E: behandelcentrum@zorggroepcrabbehoff.nl

Bezoekuren

In verband met het revalidatieprogramma gelden op de afdelingen de volgende bezoektijden:
Voor locatie Crabbehoff : 10:30 tot 12:30 uur en van 15:00 tot 21:00 uur.
Voor locatie A. Schweitzerplaats : 10:30 tot 12:00 uur, 14:30 tot 17:00 uur en van 19:00 tot 21:30 uur.
Maximaal 2 bezoekers tegelijk.

Langdurige zorg

Zorggroep Crabbehoff biedt ook specifieke zorg. Denk hierbij aan psychogeriatrische zorg, verpleegzorg voor jongeren met NAH, kleinschalige dementiezorg (KDZ), dagbesteding en interculturalisatie door middel van een Turkse woongroep.

Specialisaties

Wij zijn gespecialiseerd in zorg, begeleiding en behandeling van cliënten met chronische ziekten zoals Multiple Sclerose (MS), Parkinson, Niet-Aangeboren Hersenletsels (NAH), revalidatie na een CVA en Langdurige Neuro-revalidatie.

Fysiotherapie

Fysiotherapie is gericht op het voorkomen, genezen of verminderen van uw klachten. U kunt ook bij ons terecht voor herstelbehandelingen na een operatie of beroerte.