“De meerwaarde? Zelfstandig(er) kunnen leven. Met zorgfaciliteiten en een aanbod van passende dagactiviteiten dichtbij.”

 

Wonen en Zorg

Wonen en Zorg op maat – Zorggroep Crabbehoff biedt een samenhangend dienstenpakket van wonen, welzijn en zorg. De belangrijkste informatie over verschillende woonvormen, dienstverlening en ons serviceaanbod vindt u op deze website.

Wilt u meer weten over ons woonzorgcentrum, de verpleeghuizen of zoekt u een servicewoning met zorg dichtbij? We zijn u graag van dienst.

De Zorgwinkel is er voor iedereen die vragen heeft op zorggebied.
Met het geven van heldere informatie en advies, in combinatie met onze uitgebreide informatiematerialen zoals folders en servicegidsen, leiden onze medewerkers u door de veelheid aan mogelijkheden.

LocatieCrabbehoff-corridor

Locatie Dubbeldam

Achterkant Dubbeldam

Dienstencheque Drechtsteden voor extra hulp in het huishouden nu beschikbaar!

Heeft u een Wmo indicatie voor Huishoudelijke Ondersteuning? En wilt u extra hulp voor b.v. ramen wassen, grote schoonmaak of begeleiding bij activiteiten? Dan kunt u hiervoor gebruik maken van de Dienstencheque Drechtsteden. De dienstencheque kost € 6,50 waarmee u één uur huishoudelijke hulp inkoopt. U kunt meerdere uren tegelijk kopen. Op de website van de gemeente treft u de aankondiging van deze Dienstencheques.

Wie kan een dienstencheque kopen?
De cheque is bedoeld voor iedereen, die woont in een van de Drechtsteden, met een Wmo indicatie voor Huishoudelijke Ondersteuning (HO), HO uitgebreid en HOZ (Huishoudelijke Ondersteuning Zorgstudio). Daarnaast kunnen 75-plussers in de Drechtsteden, die geen WMO-indicatie hebben, de cheque ook aan vragen. Via deze link wordt u rechtstreeks verbonden met het aanvraagprogramma van de gemeente. De kosten voor de dienstencheque is niet afhankelijk van uw inkomen en er wordt geen eigen bijdrage via het CAK berekend.

Voor welke diensten is de cheque bedoeld?
Heeft u nu al hulp bij het huishouden via de WMO? De dienstencheque komt niet in plaats van deze hulp, maar is voor extra werkzaamheden zoals: ramen wassen, grote schoonmaak, was- en strijkservice, boodschappen doen en begeleiding bij activiteiten. Wilt u meer meten of de informatie printen klik dan op de bijgevoegde informatie Dienstencheque Drechtsteden.pdf

Uw extra hulp uitgevoerd door Zorggroep Crabbehoff?
Uw aanvraag komt via de gemeente bij onze planner terecht en wij nemen contact op over de uitvoering en uw wensen. Heeft u vragen neem dan gerust – op werkdagen – telefonisch contact op met De Zorgwinkel 078 – 652 88 00.

De Zorgwinkel

Protestantse Zorggroep Crabbehoff
Groen van Prinstererweg 383317 SP Dordrecht

E: zorgwinkel@zorggroepcrabbehoff.nl
T: (078) 652 88 00 (Ook voor de CVA-nazorglijn)

We zijn geopend op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur.
Telefonisch bereikbaar tot 20.30 uur.

Thuiszorg

Thuiszorg met ouderenzorg als specialisme – Natuurlijk wilt u zolang mogelijk thuis blijven wonen, ook als u door ziekte of ouderdom hulp nodig heeft. Vanuit onze woonzorgcentra bieden vaste teams 24 uur per dag zorg zoals u dat wenst, afgestemd op uw behoeften en mogelijkheden.

Langdurige Zorg

Zorggroep Crabbehoff bied ook specifieke zorg. Denk hierbij aan psychogeriatrische zorg, verpleegzorg voor jongeren met NAH, kleinschalig wonen (KSW), en interculturalisatie door middel van een Turkse woongroep.

Woon- en zorgentra

In woon-zorgcentrum Dubbelmonde en in wooncomplex Henri Polakhof, biedt Zorggroep Crabbehoff verzorgingshuiswoningen.
Comfortabele woonstudio’s voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar geen indicatie hebben voor een verpleeghuis